Гарантирана бърза доставка

 

Отговорни за качеството

 

Натурални и чисти продукти

Закваска за домашно кисело мляко Yo-Aktiv

Закваска за домашно кисело мляко Yo-Aktiv
Наличност: В наличност
6.30лв
К-во: Добави в кошницата
Бърза поръчка
*Телефон:

E-mail и брой продукти:

Код за валидация:

Моля, въведете своя телефонен номер, за да се свържем с Вас.

Закваската за домашно кисело мляко Yo-Aktiv е предназначена за домашно производство на кисело мляко като една кутия съдържа 5 сашета и всяко саше може да покваси до 2 л мляко от всякакъв тип.

Със закваска Yo-Aktiv ферментацията на млякото е с продължителност около 5 часа и в резултат на нея получавате плътно кисело мляко с добра структура, което се характеризира с по-мек вкус през първите дни и присъщото леко подкиселяване през следващите дни (като доказателство за това че L. Bulgaricus продължава да се развива в киселото мляко). Това е така, благодарение на точното съотношение между полезните бактерии, типични за киселите млека - Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus.

Алуминиевото фолио на сашетата помага за поддържане на силата на културата непроменена през целия срок на годност на продукта.

 

Какво има в закваската:

Не по-малко от 108 (log8) живи лиофилизирани клетки от млечно-кисели бактерии Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus (това са типични бактерии за българското кисело мляко).

Продуктът не съдържа консерванти, оцветители и ГМО.

Без захар и без глутен.

 

Дозировка

1 саше / до 2 л прясно мляко от всякакъв тип

 

Температура на съхранение: от -18 ° С до + 6 ° С.

Условия на съхранение: На сухо. Да се съхранява в затворени оригинални опаковки.

 

Нето тегло: 5 х 2 грама

 

Ще се радваме да се свържете с нас, ако имате нужда от допълнителна информация, ако се интересувате от поръчки на едро или от продукти по поръчка:

 

Е-мейл: office@yo-aktiv.com

 

Тел .: +359 2 938 51 05

 

Да приготвите сами домашно кисело мляко вкъщи може да ви звучи амбициозно, но всъщност не е така. Лесно е – уверете се!

 

Как да използвате закваската:

1. Разтворете напълно съдържанието на едно саше със закваска в  до 2 литра мляко, предварително сварено и охладено до 44°C.

2. Разбъркайте добре сместа и разпределете в подходящи съдове.

3. По време на ферментацията, в продължение на 5-6 часа съхранявайте в покой при температура 42-44°С и не разбърквайте (можете да използвате уред за приготвяне на кисело мляко машина, можете да поставите на контейнерите във фурна при много ниска температура или да покриете контейнерите с няколко одеяла, за да поддържат топлината). След това съхранявайте в хладилник при температура от +2°С до +6°С.

 

Полезни съвети при производството на домашно кисело мляко със закваска Yo-Aktiv:

      - За да се гарантира действието на закваската, моля съхранявайте съгласно препоръчаните условия в неотворени сашета.

      - Ако желаете да постигнете по-гъсто кисело мляко с плътна структура, препоръчваме да използвате прясно мляко с по-висок процент масленост (над 1,5%).

      - Прясното мляко не трябва да съдържа консерванти, антибиотици и други добавки.

      - Цялото съдържание на едно саше се разтваря в 1 до 2 литра предварително пастьоризирано прясно мляко.

      - Закваската трябва да се разтвори в целия обем прясно мляко, а да не се разпределя в отделните съдове.

      - Съдовете, в които наливате млякото трябва да са добре почистени и измити - по този начин се осигурява по-дълъг срок на годност и липса на шупване.

      - Ако използвате уред за приготвяне на кисело мляко, моля спазвайте указанията за употреба на уреда.

      - Ако не използвате уред за приготвяне на кисело мляко препоръчителната температура на млякото, при която трябва да се добави съдържанието на едно саше е 43-45°С. Ако температурата е над 45°С, съществува риск бактериите от закваската да бъдат убити. Ако е под  40°С , може да се удължи времето за приготвяне на кисело мляко, да се появи промяна на вкуса и да се наблюдава провлачване.

      - По време на приготвяне на киселото мляко температурата трябва да е около (43-45°С), за да може киселото мляко да е готово до 5-6 часа.

      - Киселото мляко не трябва да се мести и бърка по време на приготвянето му.

      - За постигане на винаги добър резултат, препоръчваме употребата на уред за приготвяне на домашно кисело мляко.

      - Оптималните характеристики на млякото са налице около 24 часа след приготвянето му. 

 

Ще се радваме да се свържете с нас, ако имате нужда от допълнителна информация, ако се интересувате от поръчки на едро или от продукти по поръчка:

Е-мейл: office@yo-aktiv.com

Тел .: +359 2 938 51 05

Приготвянето на кисело мляко вкъщи никога не е било толкова лесно!

Без значение дали сте страстен фен на домашното кисело мляко или сте авантюрист в млечните продукти у дома, не можете да пропуснете българското кисело мляко. Защо е така? Стотици изследвания потвърждават ползите за здравето от консумацията на кисело мляко. Българското кисело мляко е продукт с уникални хранителни, диетични и лечебни свойства. Полезните бактерии, открити в традиционното за българите кисело мляко носят името ни - Lactobacillus Bulgaricus.

Използвайки закваска за кисело мляко Yo-Aktiv, вие си гарантирате чисто и истинско кисело мляко, което се състои само от прясно мляко и закваска.

 

Защо да използвате закваска Yo-Aktiv?
 

·         С използването на прахообразната закваска Yo-Aktiv вие осигурявате наличие на минимум 108 млечно-кисели бактерии Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus в киселото си мляко.

·         При редовното използване на закваска няма опасност от израждане на бактериите в готовия продукт, както при употреба на 1-2 лъжици кисело мляко като закваска.

·         С Yo-Aktiv се гарантират винаги еднакъв вкус и структура на киселото мляко при употреба на едно и също прясно мляко.

 

Ще се радваме да се свържете с нас, ако имате нужда от допълнителна информация, ако се интересувате от поръчки на едро или от продукти по поръчка:

Е-мейл: office@yo-aktiv.com

Тел .: +359 2 938 51 05

 

5 ( 5 / 5 )
Препоръчвам горещо закваската за кисело мляко! От години приготвям домашно кисело мляко като ползвах продуктите на друг производител, но категориечно твърдя, че до настоящия момент по-вкусно мляко не съм правила - крайния продукт е с гъста, кремообразна консистенция, несравним вкус (правя уточнението, че го приготвям от домашно кисело мляко, но от същото мляко с други закваски резултатите никога не са били такива). Семейството ми е възхитено, аз съм благодарна за качествения продукт.
5 ( 5 / 5 )
Харесваме закваска за домашно кисело мляко Yo-Aktiv и сме много доволни от нея. Предпочитаме да продаваме тази закваска пред други конкурентни продукти.
5 ( 5 / 5 )
Възползвах се и от двата продукта - купих си маята за сирене и закваската за кисело мляко. Много съм доволна от действието и на маята, и на закваската.
5 ( 5 / 5 )
Действително е много хубав продукт. Използваме закваската, дори понякога си заквасваме и от вече готовото кисело мляко, но винаги се получава много добре. Киселото мляко е гъсто и хубаво!
5 ( 5 / 5 )
Изключително доволна съм от закваската за кисело мляко! Аз съм счетоводител, имам малко време и затова за мен е важно каква е закваската - опитвала съм и други, но на такова качество не попадала. Разликата е огромна - получава се страхотно и хранително кисело мляко!

Напишете отзив

Вашето име:


Вашият отзив: Note: HTML is not translated!

Оценка: Лош           Добър

Въведете кода в полето отдолу: