Домашен кашкавал с мая Hansen Sticks

Домашен кашкавал с мая Hansen Sticks и закваска Yo-Aktiv. Добрият кашкавал е в основата на толкова много добри ястия – паста, запеканки, пица, сандвичи, кашкавал на плоча, хапки, омлети. Но за да се постигне перфектният резултат, трябва да имате перфектната рецепта.

Домашен кашкавал с мая Hansen Sticks Read More »

Как да си направим домашно сирене

По-хубаво от домашното няма! За любителите на домашното сирене представяме начина на приготвяне в домашни условия. Бялото сирене е незаменима част от българската трапеза. Ако си набавяте или разполагате с домашно прясно мляко ето един чудесен начин да го използвате.

Как да си направим домашно сирене Read More »

Добри и лоши бактерии

Рядко мислим за бактериите като нещо добро, особено когато става дума за тялото ни, но те се разделят на добри и лоши бактерии. Дори по-скоро сме склонни да ги атакуваме с разнообразни оръжия от днешното ежедневие – антибактериални ..

Добри и лоши бактерии Read More »

Ферментацията, добрите и лошите бактерии

Ферментиралите продукти са най-лесният и достъпен начин да си набавим така полезните за здравето ни добри бактерии (пробиотици), от които зависи поддържането на баланса на микрофлората в червата.

Ферментацията, добрите и лошите бактерии Read More »

Какво е ферментация?

Млечнокиселата ферментация е процес, при който под действието на специфични бактерии захарите се разграждат и се получава млечна киселина. Тази ферментация се използва от хората още от дълбока древност, за приготвянето на различни храни и тяхното съхранение. Защо? Млечнокиселата ферментация е била известна на човечеството още в дълбока древност и е използвана за получаването и

Какво е ферментация? Read More »

Shopping Cart